Start2Ultra – Groep 3 Doet het gewoon!

Afgelopen weekend was alweer de derde groep Start2Ultra aan de beurt om hun grand finale te lopen: Het Krijtlandpad. 52 kilometers en 1100 hoogtemeters. Een pittige afsluiting van zo’n 6 maanden keihard werken en een team van vrijwilligers en betrokkenen die helpt, ondersteunt, VP is, meeloopt, coacht en meer. Het is enorm gaaf als een idee tot uitvoering komt, dat is altijd zo, maar om een groep trailers te zien groeien naar ultra lopers en dan bij de grand finale binnen te halen na 52Km…. Dat maakt een mens emotioneel en vooral ook trots.

Maar eerst even terug naar de Amerongse Berg trail, want daar liep zaterdag groep 4 haar 40K en groep 5 haar 30K Event. In een deelnemersveld van 500 lopers stond voor deze S2U members dus een spannende dag op het programma. Groep 4 startte om 9:30 uur en na de eerste 10K, sloot groep 5 aan, gevolgd door 275 20K-lopers om 12:00 uur en 225 10K-lopers om 13:00 uur. Een geweldige zonnige dag in een werkelijk prachtige omgeving en heel leuk aan deze trail is dat er een VP is vlakbij start/finish, waardoor het supporteren prima te combineren viel met het high-fivenJ. Het Berghuis was gezellig druk en op het terras zaten familie en vrienden te wachten onder het genot van iets lekkers. Voor de lopers was er bij de finish het speciale Amerongse Berg biertje, wat met dit prachtige weer zeer welkom was. Alle S2U members kwamen over de finish! Een moest vanwege een liesblessure iets eerder uitstappen, een kwam met een gekneusde schouder (door een val onderweg) over de finish lijn en sommigen liepen bij de finish ‘nog even door’ om de befaamde 42,195K op het klokje te hebben staan. Er werd nagekletst, genoten en teruggeblikt. De app en FB groepen werden overspoeld met mooie foto’s en blije trailers. Weer een stap dichter bij die zo gewenste 50K, de Ultra

 

 

 

 

 

 

 

 

Het begon voor groep 3 in september. Op een zonnige zondagochtend in de tuin bij Chris, die toen zelf de TOR aan het lopen was maakten we maakten we kennis, met koffie, vlaai en natuurlijk een kennismakingsloopje. Een kennissessie over mindset, gevolgd door een bevlogen verhaal van Jan Fokke over voeding en een veel tips en adviezen over kracht en voorbereiding van Emanuel. Mijn trainingsschema, de wekelijkse feedback op de loopjes, de online community en natuurlijk de TrailEvents, Zandenbos waar groep 3 haar 30K liep, Groote Heide Ultra Trail, waar de groep haar 40K liep gevolgd door het Krijtlandpad afgelopen weekend en de 52K.

Het begon zondagochtend al vroeg in Valkenburg, zenuwachtige kopjes en bakken vol havermout. De start was in Noorbeek en na een klein motiverend woordje, vertrokken ze rond kwart voor 9. De zon kwam op over de velden en met ons speciale team van vrijwilligers en mobiele VP’s dronken we een snelle koffie en vertrokken richting Epen. Daar zou VP na 10K zijn. Precies rond het uur kwam daar Hylke, op de voet gevolgd door George. Met een paar minuutjes er tussen gevolgd door Patricia en kort daar op Peter. Ze liepen goed, mindset was dik in orde en de genoten van de route. De kop was er af en terwijl de eerste vier vertrokken richting VP 2 en Emanuel & Nanda ook, bleven Iris & Diety achter op VP 1, wachtend op onze vijfde loper, José. Sven die speciaal voor deze dag aanwezig was als mental-trailer, liep José tegemoet. Ook ik ging die kant op, tot we gebeld werden door Geraldine, José was verdwaald, liep door het centrum van Epen en via ‘zoek mijn vrienden’ werd ze nu weer op de route genavigeerd. Geen al te beste start van een lange tocht, dus we zetten Sven in om even een paar km met José mee te lopen en haar goed op weg te helpen.

In de tweede etappe werd via Camerig het Vijlenerbos bereikt, gevolgd door een stel glooiende velden en via België werd VP 2 bereikt. Inmiddels kwamen van VP 2 de berichten door dat de eerste lopers waren gearriveerd. Er werd goed gegeten en gedronken, alles werd bijgehouden, van tussentijden tot voeding, en iedereen was er goed aan. Het weer was prachtig en er werd dan ook volop genoten. De derde etappe ging richting de Vaalserberg en van daaruit in een lange flauwe afdaling richting het punt waar alle supporters verzameld waren. Het 30K punt en VP 3 bevond zich bij de voetbalclub in Vaals. Blij verrast en fris, kwamen de lopers aan. Er was nog steeds heel weinig tijd tussen de eerste vier. José liep inmiddels in haar eigen en vertrouwde diesel tempo’tje op ongeveer 50 minuten achter. Op VP 3 waren Iris & Diety er weer, met de Dropbags, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. De route werd vervolgd richting de 40K. Wij reden samen met Sven naar Wittem, een leuke verrassingstussenpost. Daar sloot ook Chris aan. In overleg besloten we om Sven in te zetten bij de eerste vier lopers om te pacen. Chris ging José tegemoet lopen, we bedachten dat zij wel wat gezelligheid en mental support kon gebruiken bij de laatste 12K. Via VP 4 waar Emanuel & Nanda in het zonnetje boven aan de Gulpenerberg een plekje hadden ingenomen en we nog net alle lopers even zagen, vertrokken wij richting de finish in Valkenburg. Iris ging naar de 45K, om een extra checkpunt in te lassen en wij kregen door dat José & Chris VP 4 bereikt hadden. Rond diezelfde tijd stond ik bij het draaihekje in Sibbergrubbe, onderaan de laatste pittige afdaling, klaar om Hylke te verwelkomen, George, Patricia, Peter en tot slot José. Wat een toppers! Wat een prestatie! En wat enorm gaaf en ontroerend om dit mee te mogen maken na 6 maanden begeleiding, training, coaching en advies.

Meer weten? Bel me op 06-36314960, je kan ook kijken op start2ultra.com

Cor.