Een andere tak van sport…

Wat nog geen jaar geleden bedacht en uitgewerkt werd is inmiddels een volwassen programma geworden. Ik heb het over Start2Ultra, ons initiatief om redelijk ervaren trailers mee te nemen op weg naar hun eerste Ultra. De eerste groep heeft het programma afgerond, de vijfde groep staat te trappelen om te mogen beginnen. En terwijl ik in een koud en saai kantoorgebouw zit en ik zo eens overdenk hoe het tot nu toe was kan ik maar een ding zeggen…

Fantastisch!

Want wat was het mooi om de eerste finishers te zien. Wat waren ze zelf trots en wat waren wij trots. Het is een groep mensen die ik nog regelmatig zie op onze events, leuk om telkens bij te kletsen, en wat het echt fraai maakt is dat ze allen met nieuwe doelen bezig zijn. De Eiger 51k, of een 80k, of in vier dagen 160k. Gaaf dat ze niet alleen een Ultra gedaan hebben om deze van de Bucket List af te strepen. Nee, het zijn echte Ultralopers geworden!

De andere groepen doen het ook goed. Ze komen hun trainingsloopjes op onze events doen, maar natuurlijk ook hun eigen 30k of 40k. En ook hier zie ik weer enthousiaste gezichten en een hoop gedrevenheid. De Facebooks, Whatsapps en Strava berichten vliegen me af en toe om de oren. Goede vragen worden in de groep gegooid, en ook vaak mooie artikelen die men ergens tegenkomt. Super!

Groep 2 heeft inmiddels hun racebrief gehad voor het Special Event: De 50k. Ik weet zeker dat dat weer een geweldige dag gaat worden. We lopen de 50k over het Krijtlandpad, en dan wel het mooiste stuk. Prachtige bossen, mooie vergezichten en ook wat pittige klimmetjes. Ik kijk nu al uit naar die dag. Wij zullen de groep de hele dag begeleiden. Van Start tot Finish. Ik wil natuurlijk wel meemaken wat ze aan het doen zijn en hoe het met ze gaat. Elke 10 kilometer zijn we er, als Verzorgingspost, en als Coach.


Ultralopers

Voor elke deelnemer is het zo dat er grenzen verlegd worden. Niet alleen qua afstand, maar ook qua duur. Qua doorzettingsvermogen en wilskracht, mentaal en fysiek en qua leren wat deze nieuwe sport nu betekend. Vele deelnemers lopen al tijden, vaak echter wel op asfalt. En nu is het zo dat niet alleen de ondergrond anders is, het juist wat er zich in je bovenkamer afspeelt wat je motiveert of juist weerhoudt. En geloof me, boven de 40k is het echt een andere sport…